Temauge – Harry Potter

Mellemtrinnet på Nr. Uttrup skole har i denne uge været forvandlet til Hogwarts, troldmandsskolen fra J.K. Rowlings magiske Harry Potter-univers. Eleverne har som opstart set filmen “Harry Potter og de vises sten”, og efterfølgende er de blevet fordelt i de fire Hogwarts-kollegier af fordelingshatten. Den første dag blev der desuden lavet tryllestave og kapper.

De efterfølgende tre dag har eleverne deltaget i forskellige værksteder, hvor de har været en tur på quidditchbanen, i storsalen, spillet troldmandsskak, lavet mad over bål ved Hagrid og brygget eliksirer med professor Snape. De har lavet kunstigt sne, krystaller og flere magiske forsøg.

Over middag har der hver dag været fokus på fordybelse, og eleverne har været på besøg i ugleriet, handlet i tryllebutikken, udøvet filmmagi og kigget dybt i drømmespejlet efter deres inderste drømme og ønsker.

Fredag blev ugen afsluttet med quidditch- og skakturneringer mellem de fire kollegier. Eleverne fik sig et chok, da Voldemort (Jacob Falkner Larsen) pludselig dukkede frem og annoncerede, at han havde stjålet og ødelagt de fire kollegiers våbenskjold! Våbenskjoldene måtte samles igen, og eleverne på Hogwarts var gennem prøvelser relateret til filmen, for at skaffe våbenskjoldene tilbage, sådan at Hogwarts fortsat kunne bestå.

Soffia fra 4. a udtaler, at hun synes, at det har været sjovt og dejligt med en temauge, hvor hun har været sammen med elever fra hele mellemtrinnet. Særligt hos Hagrid, var interessen stor, hvor de lavede dragekød (kylling) og suppe. Desuden var det sjovt at se lærerne klædt ud som professorerne fra Hogwarts.

Frederikke fra 5.a siger, at det har været spændende med en Harry Potter temauge, da hun selv er stor fan. Det glæder hende, at flere af de andre elever også er blevet optaget af den magiske verden – “Det er altid dejligt at være fælles om noget”.

Lasse fra 6.a synes, at det har været sjovt at spille quidditch, troldmandsskak og lave eliksirer, som alt sammen har været lidt troldmands agtige.