Skolelederens blog

Sommerferien er nu så tæt på, som den kan komme, og det mærkes tydeligt på skolen. Der er fuld gang i oprydningen rundt omkring i klasselokalerne, bøgerne bliver lukket i og afleveret for sidste gang, og dagene summer af anderledes aktiviteter og ture ud af huset. I sidste uge havde udskolingen faguge, hvor eleverne på tværs af klassetrin arbejdede sammen om et udvalgt land. Der blev udarbejdet rejsebrochurer på både dansk, engelsk og tysk, hvori man kunne læse om landets seværdigheder, geografiske fakta, rejsebudgetter mv. Det hele mundede ud i en flot udstilling i spisesalen, hvor elever fra indskoling og mellemtrin have mulighed for at kigge forbi, lære om de forskellige lande og få smagsprøver på bl.a. ungarsk suppe, polske pizzaer og belgisk chokolade.

 

Der har også været tid til at gennemføre en brandøvelse, noget vi finder meget væsentligt, ikke mindst fordi der er kommet en del nye personaler til, ligesom der hele tiden kommer nye elever. Det er vigtigt, alle ved, hvordan man forholder sig, hvis det utænkelige skulle ske, og derfor var det også dejligt at opleve, at hele skolen var ryddet, efterset og talt op inden for 8 minutter.

 

I onsdags var vores 6. klasser på en velfortjent tur til Fårup Sommerland som tak for deres store indsats i skoleboden gennem hele skoleåret. De har troligt hjulpet med at handle ind og sælge fra boden, og de har gjort en stor indsats, som resten af skolens elever har nydt godt af. At måle på elevernes brede smil, da de kom tilbage på skolen, var det en rigtig god tur – også selvom vejrguderne ikke helt var med dem.

 

Gennem foråret har vi haft en gruppe af nogle særligt seje elever, der har trænet til KMD triatlon. Eleverne har alle været en del af vores såkaldte Møj Fin-projekt, som I kan læse meget mere om her på vores hjemmeside. Frem mod løbet har eleverne gennem en længere periode trænet to gange om ugen. Træningen har som oftest været rettet mod svømning, løb og cykling, men der har bevidst også været plads til andre tiltag bl.a. militær forhindringsbane, mountainbike og klatring. Træningen har været den afgørende ramme for at kunne blive klar til at gennemføre triatlon, men det har været tydeligt, at de mange snakke og kampe, der har foregået før, under og efter træningen har været yderst værdifulde. Her har der været voksne, der har haft tid og overskud til at lytte og forsøge at forstå, samtidig med der har været en tydelig markering, hvis der blev trådt ved siden af. Denne tætte relation har haft afgørende betydning for, at den læring eleverne har opnået gennem processen, har haft en positiv afsmittende virkning på elevernes oplevelse af at gå i skole – en oplevelse, de har taget med sig tilbage til klasseværelset og i mødet med deres øvrige kammerater og lærere. Eleverne har i denne proces ligeledes fået en unik oplevelse af, hvad det vil sige at sætte sig et mål og ved hjælp af motivation, ihærdighed, sammenhold – og ikke mindst nogle voksne, der troede på dem hele vejen igennem – lykkedes i at nå målet: 400 meter svømning, 12 kilometer cykling og 4 kilometer løb. Super godt gået, drenge!

 

I går havde vi dimission for vores to 9. klasser, og det er altid vemodigt at skulle sige farvel til elever vi har fulgt gennem mange år. Vi er dog helt trygge ved at sende disse 35 livsduelige, videbegærlige og omsorgsfulde mennesker videre i livet. De vil blive savnet – og måske det også er gensidigt. I hvert fald var der et par stykker, der i går kom forbi og spurgte, om de måtte møde ind på fredag og være med til samling, for de ville så gerne være med til at synge sommerferiesangen. Vi ønsker dem alt godt på deres videre vej og håber, at de har en god blanding af både faglige kundskaber og masser af livsduelighed i den rygsæk, de bærer med sig fra Nr. Uttrup Skole.

 

Skemaerne for kommende skoleår er i disse dage til gennemsyn hos vores personale, skemaerne vil være tilgængelige på forældreintra mandag uge 26.

 

Til kommende skoleår sker der lidt ændringer i personalesituationen. Lone Abildgaard er ikke længere ansat på skolen, og Peter Sørensen går på pension. I stedet har vi fastansat Pernille Viese Sørensen, Pernille har indtil nu gået i Julie Gråkjærs barselsvikariat, hvilket betyder Julies vikariat et slået op. Hvem der bliver ansat i denne stilling, hører I nærmere om inden starten på det nye skoleår.

Vores strukturcenter bliver udvidet med lidt flere elever, så vi kommende skoleår er 37 elever. Også her sker der lidt ændringer i personalesituationen, da Louise Hoven har fået nyt job. Der skal derfor ansættes en ny pædagog samt yderligere to pædagoger grundet det øgede børnetal. Hvem der bliver ansat i disse stillinger, vil vi ligeledes orientere om inden skoleårets start.

 

Til sidst er der kun tilbage at ønske både elever, forældre og medarbejdere en rigtig god sommer. Vi slutter skoleåret af med samling for hele skolen i morgen fra kl. 11.00-11.30, hvorefter alle elever har fri. Første skoledag efter sommerferien er onsdag d. 10. august, hvor alle møder kl. 8.00. Klasserne er her sammen med deres kontaktlærere, og fra kl. 10.00 er der almindelig skoledag, eleverne har således fri, som det kommer til at fremgå af deres skema. Vores nye 0. klasser møder torsdag d. 11. august ved flagstangen.

 

På vegne af Nr. Uttrup Skole vil jeg ønske jer alle en rigtig god ferie, jeg håber, der bliver masser af tid til at slappe af og nyde tiden, men dem I har kær.

 

Mange sommerhilsner

 

Rikke