Skolelederens blog – 15. december 2015

I denne søde juletid

Julesange, julehistorier, julekalender, julepynt, julelys, julehygge, julemand… der findes næsten ikke det, der ikke kan forbindes med jul. Også på skolen juler vi i december Orlamåned, og vi glæder os til at holde juleferie fra på lørdag.

I denne udgave af bloggen kan du læse om de praktiske forhold omkring julen på skolen, om forældrekørsel i skole af børnene, om skolens juleafslutning, om betalingskort til skoleboden – og så slutter vi med en rigtig solstrålehistorie 🙂

Betalingskort til boden

Alle elever har nu fået udleveret et betalingskort til køb i boden. For at kortet kan bruges, skal det tankes op på nettet. Der er udsendt en vejledning, der skal følges for at løse den opgave.

Vigtigt: Det tager almindeligvis et døgn (på bankdage) at indsætte penge. Det vil sige, at indsætter du penge på dit barns betalingskort onsdag aften, kan barnet almindeligvis først bruge kortet i boden fredag.

Det er også vigtigt, at kortet ikke beskadiges. Kortet dur fx ikke, hvis det bøjes, knækkes, der klippes hul i det eller lignende.

Der er lidt begyndervanskeligheder med systemet, men efterhånden virker det rigtig fint.

Forældrekørsel af børnene

Selvom vi egentlig har haft et lunt efterår og en lun vinter indtil nu, er vejret ofte vådt og surt at komme ud i om morgenen, og selvom vi stadig har mange børn, der cykler, kører på løbehjul eller går i skole, så er der også en del forældre, der sætter børnene af på vej til arbejde – eller starter bilen for at køre barnet i skole.

Og netop her kommer problemerne: For alle kommer lidt før kl. 8.00 og rigtig mange kører ind på den lille P-plads ved børnehaven. Og her skal man så navigere rundt i mørke, regnvejr, blandt gående, cyklende, børn på løbehjul og så videre.

Skolebestyrelsen har tidligere brugt morgener, hvor de har uddelt foldere til bilisterne på P-pladsen. Det gælder jo om at passe på vores børn og hinanden.

Derfor skal der herfra lyde en ganske kraftig opfordring til forældrene om at sætte eleverne af enten

  • ved Nr. Uttrup Kirke, så barnet går gennem tunnelen
  • ved McDonalds, så barnet går over vejen ved skolepatruljen
  • på Abildgårdsvej, så barnet går gennem tunnelen der.

Det sikrer en langt smidigere morgentrafik. På forhånd tak.

Juleafslutning på fredag

Mange kontaktlærere/kontaktpersoner på klasserne har allerede skrevet ud i forhold til juleafslutningen på fredag, men her kommer tidspunkterne lige én gang til:
Kl. 8.00 til 9.30 – hygge i klasserne
Kl. 9.30 til 9.50 – frikvarter
Kl. 9.50 til 10.00 – klasserne følges ad over i Nr. Uttrup Kirke efter aftale med medarbejderne
Kl. 10.00 til cirka 10.45 – juleafslutning i kirken

Da vi er rigtig mange børn og voksne, der går i kirke, er der kun i meget begrænset omfang plads til forældre i kirken.

Børnene i 4. til 9. klasse får fri direkte fra kirken, mens eleverne i 0. til 3. klasse følges tilbage til skolen. Her kan de afhentes kl. 11.00, og herfra følges de videre i dus, hvis de skal med derover.

Juleferie og dussen

Første fridag i juleferien er lørdag den 19. december, og sidste fridag er søndag den 3. januar 2016. Første dag med undervisning er således mandag den 4. januar 2016 kl. 8.00.
Dussen på Gl Kongevej er åben den 21., 22. og 23. december fra kl. 6.30 til 17.00, mens der er lukket mellem jul og nytår. Dussen ved strukturcentret er åben alle hverdage (dog ikke den 24. og 31. december) efter aftale med de tilmeldte børn.

Og så lige den gode historie…

Ved morgensamlingen den 1. december underholdt 4. klasserne med stomp/cup song. Det gjorde de fantastisk godt, og det blev der taget en lille video af. Den blev lagt på skolens facebookside. Herfra blev videoen den 12. december hentet ind på den facebookside, der hedder Aalborg Kommunes Skoler og i løbet af bare 2 dage har over 8500 været inde for at se videoen.

Det er da godt gået… Se Videoen lige her!

Til sidst ønskes alle skolens elever, jeres familier og alle skolens medarbejdere…Ikke-navngivet tegning