Mission: Vandnæse

Jesper fra 7B designede og printede en ny vandnæse til hjemmet.

For nogle år tilbage stod forskerne på den internationale rumstation og manglede et værktøj. De kunne godt vente på, at den næste sending af forsyninger kom fra jorden, men det er meget dyrt at sende værktøj op i rummet og tidshorisonten var måske også lidt lang. Derfor blev det første objekt 3D Printet i rummet. Værktøjet blev designet på jorden, sendt digitalt til rumstationen og derefter printet. På denne måde fik forskerne præcis det værktøj de skulle bruge med det samme.

På samme måde stod Jespers forældre og manglende en vandnæse til deres tag derhjemme. De kunne ikke længere få dem de havde og derfor gav forældrene Jesper en lille mission – Design og print en ny vandnæse til udestuens tag.  Som I kan se på billedet foroven, er en vandnæse et lille stykke plast, der hjælper vandet på vej, når det regner.

Jesper har valgfaget på skolen, hvor man kan arbejde med vores 3D Printere, printe plakater og dyrke e-sport.

Jesper gik frisk til opgaven og med lidt opstartshjælp fra hans lærer, kom han godt i gang med at skabe en digital udgave af vandnæsen. For at løse sådan en opgave, skal man have målt den originale med en lineal og genskabt den med millimeter præcision og vores 3D Program – Tinkercad. Her bliver elevernes forståelse af de tre dimensioner virkelig udfordret langs både x, z og y aksen.

Denne slags innovation er noget vi aktivt arbejder på at udvikle på Nr. Uttrup Skole og derfor har vi også valgt, at lave et lille indlæg omkring projektet. I kan se originalen og det færdige produkt ved siden af hinanden herunder.