Det Møj Fin

Et projekt der ønsker at skabe et alternativ

I forbindelse med den store skolereform, samarbejdet med fritidscentret og foreningsidrætten, valgte vi at søge alternative veje for at skabe nye billeder på hvordan en skole kan tage sig ud anno 2016.

En lille procentdel af elever oplever dagligt at stå op til en virkelighed hvor de synes udfordret både fagligt og socialt. Denne virkelighed skaber grobund for mange konflikter omkring deres person og er en katalysator ind i en ligegyldighed og til tider provokerende adfærd overfor deres omgivelser.

 

We are the championsDenne lille gruppe af elever valgte vi som skole at sætte fokus på med dette projekt. Vi valgte at stille os selv spørgsmålet; hvordan kan vi være medvirkende til at genetablere etessentielt følelse af at kunne sætte sig et mål og efterfølgende gennemføre dette. En følelse af succes og forhåbentlig et ændret syn på hvad skolen kan tilbyde.

Tilbage i februar 2015 gav vi denne gruppe valget om at indgå i dette projekt eller fortsætte med de timer der stod på skemaet. Alle meldte sig klar til projekt “Det Møj Fin” som det blevdøbt af eleverne selv. Målet var at gennemføre KMD Triathlon 2015.

Herfra havde vi afsat to timer hver tirsdag og torsdag til træning. En træning der som ofte har været rettet mod svømning, cykling og løb. Der har dog også været plads til lidt andre tiltag som militær forhindringsbane, mtb etc. Træningen har været vores ramme for at kunne blive klar til det mål vi har sat os, men det har været tydeligt at de snakke og kampe der har foregået inden, på vej til, hjem fra etc. har været yderst værdifulde. At der er nogle der gider at lytte og forsøge at forstå, samtidig med en tydelighed når der trædes ved siden af, har for eleverne været vigtig og værdifuld læring ind i deres forståelse af hvad den danske folkeskole kan…

Status pt er:

  • At vi startede projekt “Møj fin” op hvor tre elever gennemførte. Dette med stor succes og med et ønske om at udvide projektet.
  • I år er der lagt i støbeskeen at gruppen skal udvides til 10­-15 elever i håbet om at de ligeledes skal gennemføre projektet.
  • Har samarbejde med DTA ­ dansk triathlon forbund i ønsket om at de kan bibringe med de kompetencer de ligger inde med.

Her kan du se forskellige videoer, som viser lidt omkring de aktiviteter der bliver lavet med eleverne.