I play Pokemon Go, every day!

5. årgang har arbejdet med Pokemon som tema i håndværk og design


 “Skaberlysten skinnede igennem i timerne og der blev arbejdet benhårdt i timerne”

En kombination af 3D-print, pap og maling har givet eleverne nogle rigtig flotte produkter.

Det var med stor begejstring eleverne mødte op til håndværk og design de sidste to måneder. De vidste nemlig, at de skulle arbejde på deres Pokemon projekt. Det hele startede med, at de selv skulle designe deres personlige Pokemon, ligesom det er i tegnefilmen, har hver pokemonjæger sin helt egen Pokemon. Der blev lagt en rigtig stor indsats i først at tegne den fra alle vinkler på papir, for at derefter at udforme den i 3D, i programmet Tinkercad, hvor vi kan printe dem ud i PLA-plast, som er en meget miljøvenlig type af plast lavet af majs.  

En af de udfordringer der er med at designe ting i 3D er, at det er svært at tænke rummeligt, når man skaber indholdet. Eleverne er godt hjemme i at tegne og male på papir, men når den 3. dimension kommer i spil, begynder det at blive svært. Så det har været en rigtig lærig process for leverne at arbejde på denne måde.

Dog har eleverne alle lavet nogle rigtig flotte og originale Pokemonfigurere. Det har været en super god arbejdsprocess, at de har startet med at designe dem på papir, hvorefter de skulle genskabe deres design i 3D. 

Den komplette pakke

Efter de havde lavet deres Pokemon i 3D og fundet ud af navn og specielle kræfter, som sådan nogle jo har, så skulle de designe et spil, hvor man kan bruge den. Her gik det løs med pap, maling og alt godt fra billedkunstlokalet. Skaberlysten skinnede igennem i timerne og der blev arbejdet benhårdt i timerne. Nogle valgte at overfører regler og koncept fra andre spil, mens andre valgte at starte fra bunden af og lavede deres helt eget spil. 

Der var også nogle af grupperne, der fik lavet indpakning til spillet, så alt indholdet kunne opbevares sammen og det var nemt at transportere det. Utroligt flot, at eleverne i 5. klasser kan vise et sådan overblik, når det kommer til at producere noget fra start til slut, meget flot!

Et super forløb – hvor der er mange værktøj i spil

Der blev brugt rigtig mange kompetencer i dette projekt og derfor er der god mulighed for, at alle elever, med vildt forskelligt fagligt udgangspunkt, er med i projektet. Det er en rigtig god oplevelse for alle, og vi, lærere og pædagoger som bag forløbet, er super stolte og glæder os til at lave lignende i fremtiden. 

I kan se flere billeder fra projektet her

Pikachu synes bestemt om dette!