Hjerte for læring – IT

Informationsteknologi

bill-gatesTechnologi is just a tool. In terms of getting the kids working together and motivating them, the teacher is the most important. – Bill Gates

Sådan har Bill Gates udtalt sig om teknologi – og vi mener, det er et rigtig godt citat i forhold til at centrere, hvad vi på Nr. Uttrup Skole forstår ved at være en IT-baseret skole. Det er vigtigt, at man holder fokus på, at vores teknologi blot er et værktøj. Derfor er informationsteknologi også blot et værktøj, som eleverne skal lære at bruge. Det er forkert at se informationsteknologi som et slutmål, altså at eleverne skal arbejde på computer, bare fordi det er “smart”. Nej, eleverne skal lære at skrive og arbejde på en computer, fordi det giver dem et bedre værktøj til at udfolde sig med. På Nr. Uttrup Skole har vi fokus på at give eleverne de bedste værktøjer samt det største udvalg. Derfor har vi først og fremmest computere til alle elever fra 2. til 9. klasse. De har deres helt egen, så de kan dygtiggøre sig med værktøjet hele dagen lang og dermed også styrke deres kompetencer samt færdigheder og udforske værktøjet uden for skolen. Derudover har vi ipads i klassesæt, der kan benyttes i indskolingen.

10_steve_jobsTechnologi is nothing. What is important is that you have faith in people, that they’re basically good and smart, and if you give them tools, they’ll do wonderful things with them. – Steve Jobs

På Nr. Uttrup Skole er det vigtigt, at eleverne lærer at arbejde eksperimenterende i deres skolegang. Derfor er det også vigtigt, at vi har nogle værktøjer, som kan støtte op om netop dette. Vi prioriterer derfor højt, at vi hele tiden har den nyeste teknologi tilgængelig for eleverne. Vi har bl.a. 3D Printere, storformatprinter, tegneplader, spejlreflekskamera, 3D Scanner, droner, LEGO Mindstorm og klassesæt af Virtual Reality-briller. Ved hjælp af ovenstående har eleverne mulighed for at arbejde eksperimenterende med deres indhold i skoledagen. Eksempelvis kan eleverne selv udarbejde 3D-modeller på computeren, som vi så printer. Prøv at se, hvordan det sker, i videoen herunder.


Fra den virkelige verden og ind i det digitale – og ud igen.

Med vores 3D Scanner kan vi visualisere virkelighedens objekter og personer. Når en person eller et objekt er blevet scannet, kan vi enten printe det indscannede ud i 3D eller indlæse det i vores software på computeren og arbejde videre med det der.

På vores storformatprinter kan eleverne lave plakater af høj kvalitet. Dette mener vi er rigtig vigtigt, da det giver eleverne nogle gode værktøjer, så de kan arbejde med at udtrykke sig. En af de vigtigste kompetencer at have i dag, er at kunne arbejde med at fange andre folks opmærksomhed.

Gamification

20160318_211836_HDRSpil kan hjælpe rigtig mange elever med at forstå undervisningens indhold. Ved at bruge spil i undervisningen, skaber man et rum hvor alle tør spørge og lege med, fordi spil er blot leg med regler. Vi bruger eksempelvis et spil som Civilization 5 til at få engageret eleverne omkring historie og samfund, samt spillet Spores til at arbejde med evolution indenfor de naturvidenskabelige fag.

Prøv at se vores galleri herunder.