En spændende og varieret skoledag

Siden skoleårets start for godt en måned siden, er der allerede sket en masse spændende på og udenfor
skolen – I kan her se et lille udsnit af billeder samt læse lidt om nogle af de ting, der er foregået.

Trivselsdag

Årets første trivselsdag blev afholdt afdelingsvis på en smuk og solrig septemberdag. Indskolingen var på Skansebakken, hvor de i små grupper gennemførte et løb, der bl.a. havde fokus på et af vores store indsatsområder dette skoleår, nemlig sproget og det at tale pænt til og om hinanden. Mellemtrinnet cyklede til Egholm, hvor de lavede mange forskellige aktiviteter, der alle understøttede den gode relation eleverne imellem. Udskolingen arbejdede med kortfilm, filmene skulle have det gode sprog og den gode adfærd som tema – det kom der mange gode film ud af. Til næste morgensamling får vi lov at se et par stykker af dem.

trivsel1   trivsel2  trivsel3

trivsel5     trivsel7     trivsel8

trivsel9   trivsel10   trivsel11  trivsel12

H/D ombygning

Vores håndværk og design lokale er p.t. under ombygning, og vi glæder os meget til det står færdigt i løbet af efteråret. Byggeprocessen er godt i gang, og I kan her se lidt billeder fra lokalet, som det ser ud lige nu.

Selvom vi ikke har et håndværk og design lokale, foregår der stadig masser af spændende læring i faget. Se for eksempel nogle billeder fra 4. årgang, der har været i gang med at designe og 3D-printe deres egne Pokemon-figurer.

hd1          hd2         hd3

hd4  hd6  hd7

Udlevering af Chromebook til 3. og 4. klasse

Gennem de senere år har 4. klasserne ved skoleårets start fået udleveret Chromebooks, men i år har 3. klasserne også fået deres egen Chromebook. Det er altid en stor dag, når eleverne får deres nye device i hånden – se blot smilene på billederne herunder. Et af vores indsatsområder på skolen er netop IT-baseret undervisning, og vi glæder os til at indtænke 3. årgang som en aktiv del i dette.

cb5  cb1  cb3

cb4          cb2

Koncerter for indskoling og udskoling

Både indskolingen og udskolingen har haft besøg af musikere, der har givet dem en spændende og anderledes koncertoplevelse. For udskolingens vedkommende var det blues-inspireret musik – ikke lige den musikgenre, vi formoder flertallet af eleverne hører til daglig. Men begejstringen var stor, og der var flere elever, der ønskede både selfies og autografer. For indskolingens vedkommende var det besøg af to musikere, der gik under navnet MunchHausen. Også her var begejstringen stor, og der var masser af klapsalver til de dygtige musikere. Senere på året har mellemtrinnet en spændende koncertoplevelse i vente.

koncert1           koncert2           koncert6

koncert4          koncert5           koncert7

Fodboldstævne – 5. årgang

Traditionen tro er Nr. Uttrup Skole hvert år i september vært for et fodboldstævne for 5. klasserne på Nørresundby skolerne. I år var ingen undtagelse, og som det fremgår af billederne var det en forrygende dag, hvor der blev gået til den på banen og hygget en masse uden for banen. Vi stillede med både pige- og drengehold fra begge vores 5. klasser, og det rakte bl.a. til en flot 2. plads til 5.a’s drenge.

fodbold1  fodbold6  fodbold2

fodbold4  fodbold5   fodbold3

Besøg af forsvaret – 8. og 9. årgang

8. og 9. årgang havde i forbindelse med samfundsfag besøg af forsvaret, der bl.a. havde medbragt et rullende klasselokale samt en sygetransport, der mest af alt mindede om en tank. Det var et meget spændende besøg, hvor eleverne bl.a. lærte om NATO og vigtigheden af at løse opgaver sammen. Besøget varede hele formiddagen, så der var heldigvis også tid til at nogle af vores yngre elever kunne kigge forbi og ikke kun iagttage men også få lov at kravle ombord i den medbragte sygetransport.

forsvar1     forsvar2     forsvar5

forsvar4     forsvar3      forsvar6

Besøg af skraldeflagermusene på 1. årgang

På Nr. Uttrup Skole arbejder vi på at blive en Grønt Flag-skole, og i den forbindelse havde 1. årgang besøg af skraldeflagermusene Frida og Frede. De fortalte om, hvordan man sorterer affald og havde også medbragt nogle sjove aktiviteter, hvor eleverne bl.a. skulle sortere affald på tid. En både sjov men også lærerig dag.

skrald1      skrald2      skrald3

Børnekulturfestival i Zoo – indskolingen

I august var hele indskolingen til børnekulturfestival i Aalborg Zoo. Det var en forrygende dag fyldt med dans, musik og kunst. Der blev også tid til at kigge på dyrene.

zoo1     zoo2     zoo3

zoo4     zoo5      zoo6

Urban garden

Vores 3. klasse har deltaget i et urban garden projekt arrangeret af Musikkens Hus i Aalborg. I slutningen af august skulle projekterne bedømmes, og her fik vores seje 3. klasse en anden plads – godt gået!

urban2               urban3                urban4

Venskabsklassedag

I tråd med vores indsatsområde omkring trivsel har vi flere gange i løbet af skoleåret venskabsklassedage, hvor venskabsklasserne tilbringer et par timer i hinandens selskab. Det er altid skønt at se, hvordan de ældste elever tager hånd om de yngste, og hvor meget de yngste ser op til deres ældre kammerater. Denne gang var det de ældste elever, der havde planlagt og forberedt indholdet, og som billederne viser, var det til stor glæde for både store og små.

ven1         ven2         ven3

ven4         ven5           ven6

ven7        ven8       ven9

ven10          ven12          ven12

4.a på tur til Utzon Centeret

I starten af skoleåret var 4.a på besøg på Aalborg havnefront, hvor de skulle arbejde med arkitektur og design. Eleverne skulle komme med forslag til, hvordan man kan udsmykke havnefronten i fremtiden, en rigtig spændende opgave. Der kom mange forslag og eleverne arbejdede både med fysiske ting, men de forsøgte også at visualisere det i Virtual Reality. Det var en rigtig god workshop for eleverne, specielt Virtual Reality var et stort hit.

utzon   utzon2  utzon3

utzon4   utzon5  utzon7