Besøg på Nordjyske Medier

IMG_20170927_0821297. årgang var på besøg hos Nordjyske Medier i dag. Besøget er den del af et større projekt omkring avis skrivning, som begge klasser skal arbejde med fra i dag og frem til efter ferien. Hvor de skal deltage i en national konkurrence med præmiesum på 10.000 dkk.

Konkurrencen hedder Nyhedsugen 2017, hvor deltagerne skal lave deres egen avis, som vil blive trykt af en rigtig avis. Vi samarbejder med Nordjyske Medier og derfor havde vi fået en invitation til at komme på besøg.

Vi blev introduceret til hele virksomheden, samt den rige historie bag Nordjyske. Eleverne så et eksemplar på den første avis, trykt af nogle præster og herefter hvordan avisen havde udviklet sig gennem mange år.

 

IMG_20170927_092255

Herefter kom i rundt i hele virksomheden og så hvordan en avis arbejder. De var også på besøg på ANR, hvor de kunne se ind i studiet, hvor de var i gang med at sende direkte radio. De var også forbi deres TV-Studie, hvor de kunne se, hvordan deres udsendelser bliver til og hvordan nyhedsoplæserne arbejder.

De var også forbi trykkeriet, hvor de kunne se den fire etage store trykmaskine, der spiser de helt store papirruller.

En rigtig god dag ude af huset, med stor tak for det gode arrangement af Nordjyske.